Najčešće postavljana pitanja polaznika

Concord škola stranih jezika ima višegodišnje iskustvo i dobar profesorski kadar koji nas na tržištu izdvaja od drugih. Naše metode se uspešno koriste već godinama a profesori su specijalisti u oblasti razvoja kurseva i konstantno se trude da Vam obezbede da maksimalno iskoristite naše iskustvo u učenju stranih jezika. Profesori su sertifikovani od strane Londonske privredne komore, a poseduju i druge međunarodno priznate diplome.
Škola stranih jezika Concord je upisana u odgovarajući registar Republike Srbije (APR) za pružanje usluge obrazovanja dece i odraslih.
Concord Language School vrši upis na različite kurseve tokom cele godine, ali dva glavna upisna perioda su septembar i januar. Individualni programi organizuju se tokom cele godine, u skladu sa potrebama polaznika.
Ukoliko ste već učili jezik na koji se upisujete, neophodno je da uradite ulazni test u trajanju od sat vremena. Ulazni test se zakazuje unapred. On je pismenog tipa a usmeno izražavanje se proverava na dodatnom, usmenom intervjuu ukoliko profesori to smatraju potrebnim.
Naše najmlađe grupe startuju sa četiri i po godine i kroz edukativne igre i pesme vrlo brzo usvajaju novi vokabular. Na ovom nivou nema pisanja, koje se prvi put uvodi u predškolskom uzrastu.
Cena i trajanje kurseva su različiti. Izaberite neki od naših kurseva za koji ste zainteresovani i videćete cenovnik ovde.
Ne, udžbenici se kupuju posebno. Svi dodatni materijali koji se dobijaju iz časa u čas, kao podrška nastavnom planu i programu, uračunati su u cenu programa.
Maksimalan broj polaznika u dečijim grupama je 8 u okviru jedne grupe, a 6 u grupama za odrasle. Takođe, postoje male grupe za dvoje ili troje polaznika.
Ako propustite čas nećete imati priliku da ga nadoknadite, osim ako u školi ne postoji grupa istog nivoa. Ako izaberete individualne časove onda možete otkazati čas najmanje 4 sata pre početka časa.
Da, ako ste zainteresovani za polaganje ispita i ako želite da se spremite za odlazak u inostranstvo. Pored nastave polazniku dajemo i posebne informacije i o međunarodnim ispitima i linkove najvažnijih sajtova.
Concord Language School nudi programe na svim nivoima od početnog do naprednog kursa koji su usklađeni sa Evropskim okvirom za jezike (CEFR).
Standardni kursevi za odrasle se sastoje od 24 ili 32 dvočasa a za decu od 72 časa od po 50 ili 55 minuta. Specijalizovani kursevi, u zavisnosti od nivoa znanja polaznika, mogu da traju od 24 dvočasa do 144 dvočasa.
  • Ljudima koji rade u radnom okruženju gde je engleski neophodan.
  • Ljudima koji žele da promene svoj posao.
  • Ljudima koji su na pragu poslovne karijere.
  • Ljudima koji bi želeli da polažu jedan od međunarodnih ispita iz poslovnog engleskog.
Da. Iako nije obavezan, predlažemo polaznicima da izvuku korist iz domaćih zadataka.
Da, dobijate diplomu škole na kraju kursa kao potvrdu da ste položili završni ispit i da ste na odgovarajućem nivou znanja.
Naravno, na ovo pitanje se jedino može odgovoriti sa "zavisi". Generalno, zavisi od više stvari:
  • Vašeg predznanja
  • Nivoa koji želite da postignete
  • Koliko ste dobri u učenju stranih jezika
  • Koliko ste motivisani za rad
  • Koliko intenzivno učite (koliko časova nedeljno)
  • Koliko provodite vremena van škole pričajući, čitajući i učeći strani jezik