Misija

Misija naše škole je da omogući odličnu obuku vezanu za jezik, književnost, lingvistiku i kulturu na intenzivan način koji studentima pruža neograničene mogućnosti korišćenja ciljnog jezika sa nastavnicima kojima je to maternji jezik i jezičkim profesionalcima i među sobom.

Osnovnom programu potporu daje dodatni program kako bi poboljšao učenje na času. Naš pedagoški pristup usmeren je na razvoj komunikacijskih sposobnosti kod polaznika.
Imamo iskusne diplomirane predavače jezika, biramo najbolje materijale i metode i koristimo prikladnu inovativnu tehnologiju.

Posvećeni smo motu da bez prave jezičke sposobnosti ne može biti mnogo pravog razumevanja kulture a da bi to bilo zaista efektno, učenje jezika mora pružiti značajan uvid u druge kulture kao i omogućiti pristup istima.

Znatan trud usmeravamo ka jednom cilju- stvaranju najbogatije i najefektnije atmosfere za učenje jezika. U takvom okruženju, čuda se dešavaju. Studenti koji vladaju osnovnim znanjem jezika prošire ga u velikoj meri, omogućujući im na taj način da se uključe u razgovor sa govornicima kojima je to maternji jezik u neformalnim diskusijama u vezi sa kulturnim, političkim ili društvenim pitanjima.

Vizija

Naša vizija je da svi studenti Concord škole razviju strast za učenjem stranih jezika, obogate jezik i da veruju da poseduju sposobnost oblikovanja kako sopstvene tako i budućnosti zajednice.

Težimo ka pružanju bezbednog, brižnog i predusretljivog jezičkog okruženja u kojem je našim studentima pružen odgovarajući program.

  • Učimo ih da postanu građani sveta
  • Razvijamo kritičku svest
  • Razvijaju prevodilačke veštine
  • Razvijaju osećaj sopstvene vrednosti i samopouzdanje
  • Razvijaju govorne veštine i osećaj društvene odgovornosti što im omogućuje da uspešno doprinose društvu