sr
en
Priprema prijemnog ispita za upis u srednju školu

Upis u srednje škole je mnogo više od odličnog uspeha stečenog u osnovnoj školi. Danas je upis u srednje škole mnogo teži zbog ogromne konkurencije. Mnoge vrhunske srednje škole će upisati samo one učenike koji su imali najviše bodova na prijemnom ispitu.

Ciljna grupa

Ovaj kurs srpskog jezika je specijalno napravljen za osmake kao priprema za upis u srednje škole.

Pregled kursa

Kao svi naši programi, i priprema za prijemni počinje procenom znanja, što ističe učenikove jake i slabe tačke znanja. Naš kurs ima sistematski pristup književnosti i gramatici koje su uključene u program osnovnih škola. Sastoji se od širokog spektra vežbanja  a sve u cilju ponavljanja i poboljšavanja učenikovog znanja iz srpskog jezika kao i razvijanje jezičkih i govornih veština koje su potrebne da bi se položio ispit.

Metod rada

Naš pristup podučavanja učenika je poznat po odličnom napretku i rezultatima učenika. Zasnovan na školskom ocenjivanju, napravili smo personalizovani program za studente fokusirajući se na potrebe pojedinca za prijemni iz srpskog jezika. Naši učenici redovno vežbaju zvanične, kompletne testove kako bi bili sigurni da je svako pitanje detaljno obrađeno.

Udžbenik

Testovi izdati od strane Ministarstva prosvete, gramatike

Preduslov za upis na kurs

Učenici moraju biti osmaci koji žele da upišu srednju školu, budući da je ovo kurs specijalno napravljen za njih.

Trajanje kursa

Kurs počinje u februaru. Časovi se održavaju dva puta nedeljno a jedan čas traje 85 minuta. Časovi traju do juna.

Naučićete

Učenici će se u potpunosti upoznati sa svim zadacima prijemnog ispita. Obnoviće fonetiku, morfologiju, leksikologiju, sintaksu, razvoj srpskog jezika, pisce i njihova dela, književnost, pravopis. Na kraju će uraditi ceo test kako bi bili sigurni da neće imati tremu na samom ispitu.