sr
en
KINESKI JEZIK

 

Škola Concord je uspostavila saradnju sa centrom za učenje kineskog jezika Mandarin Garden, sa sedištem u Šangaju. Mandarin Garden je najveći centar za učenje mandarinskog kineskog jezika.U svom opusu/u svom radu bave se i obukom… sadrže i obuku za profesore kineskog jezika koju uspešno završi oko 1000 profesora kineskog godišnje.
U školi Concord možete pohađati klasične časove kineskog jezika, a možemo Vam ponuditi i online kurs koje vodi naš partner- Mandarin Garden u Šangaju.
Takođe, u ponudi su letnji kursevi kineskog u Šangaju. U okviru ovog programa naučićete jezik i upoznati se sa kineskom kulturom i gradom Šangajem.


Metod rada


Naš metod rada uključuje komunikativni pristup i najnovije tehnike u predavanju.Ovo je brži način učenja jezika, tako što se podstiče motivacija i smanjuje napetost prilikom učenja, a učionica ne predstavlja tipičan akademski centar predavanja i učenja već predstavlja centar moderne  komunikacije na stranom jeziku i mesto gde možete ispoljiti kreativnost. Entuzijazam koji naši profesori ispoljavaju na poslu utiče na motivaciju polaznika koji uživaju u časovima. Činimo sve da bi naši kursevi za tinejdžere bili zanimljivi i nezaboravni.
Udžbenici i dodatni materijali
Za nastavu koristimo najnovije udžbenike svih nivoa izdatih od strane našeg partnera. Za vreme nastave koristimo audio i video materijale kao i kompjutere.


Trajanje kursa


Kursevi u grupi i individualni časovi se odvijaju tokom cele godine.Standardni kurs kineskog jezika u grupi sastoji se od 24 dvočasa po 85 minuta. Takođe, nudimo i individualne časove koji omogućavaju polazniku da se usmeri na lična interesovanja. Čas traje 85 minuta i broj časova je individualan.

KINESKI JEZIK ZA DECU


Kineski jezik je jezik specifičnih znakova i simbola i samim tim prijemčiv deci. Putem crtanja kineskih simbola deca spontano usvajaju kinesko pismo. Naš kurs je koncipiran tako da najmlađima približi kulturu i jezik ovog naroda. Trudimo se da nastavu za najmlađe baziramo na učenju kroz igrice, pesme uz mnoštvo slika, kako bi deca na zabavan način naučila ovaj jezik.


Metode učenja


Nastava se odvija u skladu sa komunikativnim pristupom zajedno sa poslednjim tehnikama u učenju jezika. Ovaj način je efikasniji od drugih jer podstiče motivaciju i smanjuje napetost učenika a učionica nije tipični akademski centar za učenje i predavanje, već je centar moderne komunikacije na stranim jezicima i mesto gde možete ispoljiti svoju kreativnost.

USAVRŠAVANJE KINESKOG ZA STUDENTE FILOLOŠKOG FAKULTETA
NOVO U PONUDI!!!


Studentima kineskog jezika na Fililoškom fakultetu nudimo program usavršavanja koji izvodi naš partner u Kini. Nastava se organizuje putem časova na daljinu a u ponudi su takođe i kursevi u Kini. Našim studentima predlažemo polaganje HSK ispita koji su međunarodno priznati. HSK ispit testira mogućnost upotrebe kineskog jezika u svakodnevnom, akademskom i profesionalnom okruženju. HSK ispit se sastoji iz šest nivoa koji su usklađeni sa Zajedničkim evropskim okvirom za jezike.

Posedovanje ovog sertifikata našim studentima omogućuje upisivanje redovnih ili dodatnih studija u NR Kini, putem razmena studenata i stipendija. Takođe, ova diploma je veoma bitna za razvoj karijere i eventualno zaposlenje u Kini.
Ukoliko studenti žele da poboljšaju veštine govora onda je čas sa izvornim govornikom najbolje rešenje, stoga nudimo online časove konverzacijskog kineskog.

 

POSLOVNI KURS KINESKOG JEZIKA


Neki od glavnih razloga pohađanja poslovnog kineskog su: rad sa inostranim firmama, poslovna putovanja, odlazak u inostranstvo zbog posla i komunikacija na višejezičnom nivou.
Predmet ovog kursa su teme koje su bitne za sve sfere poslovanja a ujedno predstavljaju i polaznika u poslovnom svetu: osnovna poslovna terminologija, komunikacija na poslovnim sastancima, seminarima, poslovnim putovanjima, pismena i usmena poslovna korespondencija. Pored toga, polaznici se informišu o osnovama ekonomije i poslovanja u modernoj Kini i vode konverzaciju o ekonomiji, biznisu i menadžmentu. Kurs traje četiri meseca, nastava se održava dva puta nedeljno. 
Prednosti pohađanja poslovnih kurseva:

 • Razvićete jezičku fluentnost, tačnost i poboljšati samopouzdanje pri upotrebi poslovnih termina na stranom jeziku.
 • Naš program je fleksibilan i prilagođen Vašem nivou znanja, Vašim ciljevima i interesovanjima, tako da brzo napredujete fokusirajući se samo na ono što Vam je potrebno.
 • Vaši profesori su kvalifikovani i isusni predavači. Činimo sve da Vam obezbedimo odgovarajućeg predavača čija fleksibilnost će Vam omogućiti časove kada i gde želite prema Vašim potrebama.
 • Ne samo da ćete usvojiti specifičnu poslovnu terminologiju već ćete poboljšati i opšte jezičke veštine.

Kome je namenjen ovaj kurs?

 • Poslovni kurs kineskog namenjen je svim ljudima kojima se poslovne potrebe vezuju za ovaj jezik a poseduju viši nivo znanja kineskog jezika.

Trajanje kursa:

 • Trajanje naših kurseva može varirati u odnosu na zahtev polaznika. Standardni kurs se sastoji od 32 časa koji se održavaju dva puta nedeljno. Svaki čas traje 85 minuta.
 • Takođe, organizujemo individualne časove skrojene po Vašim potrebama.

Demo čas gratis:


Prvi gratis čas Vas ne obavezuje, već daje mogućnost da Vam lično profesor predstavi plan i program rada, sasluša sva Vaša pitanja i da odgovore, kao i to da osetite atmosferu škole i naučite nekoliko novih korisnih stvari na ciljanom jeziku. 

 

KET – A2 nivo po Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike

KET najniži je nivo spektra Kembridž ispita koji testiraju znanje engleskog jezika. KET dokazuje da se možete snaći pomoću komunikacije na engleskom jeziku u nezahtevnim svakodnevnim situacijama.  
Ovaj ispit je prvi korak u sticanju veština u engleskom jeziku potrebnim za posao i studije. Ovaj ispit je potvrda da možete da:  

 • postavljate i odgovarate na pitanja o sebi i drugima
 •  razumete obaveštenja i instrukcije date razgovetnim i nešto sporijim govorom
 •  izrazite svoje mišljenje o nešemu što ste pročitali ili čuli.

LETNJI KURS KINESKOG JEZIKA U ŠANGAJU


Naš partner u Kini, Mandarin Garden, ima dugogodišnje iskustvo u održavanju letnjih kurseva kineskog jezika. U proteklih deset godina više od 1300 dece iz preko pedeset zemalja sveta pohađalo je letnju školu kineskog jezika. Kursevi su posebno osmišljeni za decu i tinejdžere iz celog sveta kako bi poboljšali sve četiri jezičke veštine-slušanje, čitanje, pisanje i govor. Polaznici će uživati u zanimljivim aktivnostima vezanim za kinesku kulturu i na taj način će se upoznati sa njihovim običajima i svakodnevnim aktivnostima.
Kursevi su podeljeni u tri kategorije:

  • Celodnevni letnji kamp ( za decu i tinejdžere od 6-16 godina)
  • Letnji kamp sa boravkom u porodici (za tinejdžere od 16-18 godina)
  • Letnji kamp za decu u pratnji roditelja

Letnji kamp će vas uvesti u svet Kine u kojem ćete doživeti jedinstveno iskustvo i iskusiti orijentalni život, kulturu i hranu, a sve to na zabavan način.