sr
en
FCE

Cambridge English: First

Cambridge English: First (FCE) je ispit za one koji žele pismenu potvrdu višeg srednjeg nivoa usmenog i pismenog engleskog jezika za posao ili studiranje. To je nivo B2 usklađen sa Zajedničkim evropskim jezičkim okvirom Saveta Evrope. (Pročitajte više o zajedničkom okviru za jezike Saveta Evrope)

FCE je idealan izbor ukoliko želite da studirate u inostranstvu ili da gradite karijeru za koju je potrebno znanje engleskog jezika na višem nivou. FCE ispit je takođe dobar izbor za pripremanje za visoki nivo kao što je CAE (Sertifikat naprednog engleskog jezika) i CPE (Sertifikat engleskog jezika na najvišem nivou).

Priprema za FCE ispit uključuje obnavljanje, utvrđivanje i proširivanje znanja kao i obučavanje posebnim veštinama za polaganje ispita. Ispit se sastoji iz 4 dela: čitanje i razumevanje zajedno sa upotrebom engleskog jezika, pisanje, slušanje i govor.

Naše pripreme imaju sistematičan pristup a sastoje se od širokog spektra aktivnosti koje imaju za cilj da unaprede znanje engleskog jezika kao i jezičke veštine potrebne za polaganje ispita. Časovi se održavaju dva puta nedeljno i svaki čas traje 85 minuta. Priprema za ovaj ispit može trajati od godinu do godinu i po dana u zavisnosti od predznanja polaznika.

Korisni linkovi: